ontwerper

VANDERBOS

Marga van der Bos, ontwerper"Alles wat ik onderneem komt voort uit mijn fascinatie voor modevormgeving, een grote passie en de behoefte tot creëren! Mijn werk als ontwerper, het advies aan klanten, mijn docentschap en de organisatie van tentoonstellingen zijn aspecten en uitingsvormen van het zelfde: creëren."

Marga van der Bos (1958 Blauwhuis NL) is cultureel ondernemer en ontwerper. Zij heeft 20 jaar ervaring als ontwerper en maker van couturehoeden en als docent in het opleiden van aspirant hoedenmakers.

De hoeden van van der Bos kenmerken zich door terugkerende thema's; stapeling, spiraal, hoek en naad, welke steeds in andere vorm terugkomen. De collecties bestaan uit unica en kleine series.

Naast het ontwerpen van de 'Hoofdzaak Hoeden' collectie maakt Marga van der Bos autonoom werk onder de naam VANDERBOS. In dit beeldend werk wordt voortdurend de on/mogelijkheid van draagbaarheid onderzocht. Dit leidt tot lichaamssculpturen en ruimtelijke objecten getiteld 'embracements'; omhelzingen van lichaamsdelen en objecten. Marga van der Bos was in 2006 initiatiefnemer van 'ArtWear'.

Klik hier voor: het interview 'karakters' in het Parool van 6 februari 2007 door Paul van Liempt.^ terug naar boven